Je bent hier: Infomomenten

Infomomenten

Je wil je voorbereiden op de komst van je baby?
Je bent pas mama of papa geworden en je bent op zoek naar informatie, praktische tips en ontmoeting met andere ouders?
Je bent een leergierige oma of opa en je blijft graag op de hoogte van de nieuwste inzichten?

Zwem je fit in je zwangerschap

Vanaf zaterdag 11 september kunnen we terug starten met zwanger zwemmen: fit in je zwangerschap!

Op je eigen tempo houd je je conditie op peil en geniet je van het water dat je draagt. Je kan ook heerlijk bijpraten met de andere zwangere mama’s.

Inschrijving is noodzakelijk wegens de coronamaatregelen.

Prijs: 9,50 euro per losse beurt of 36 euro voor een abonnement met 4 beurten.
(+10 euro waarborg voor abonnement bandje)
Alle info lees je hier.

'De wieg' komt naar je toe

Wil je het antwoord op je vragen liever krijgen via een persoonlijk gesprek één op één? Dat is mogelijk! Je kan een afspraak maken dicht bij huis in één van onze secretariaten. We kunnen ook bij jou thuis langskomen! Je kan een gesprek aanvragen via het contactformulier via mail: info@dewieg.be of telefonisch: 050 33 38 53.

(Online) infosessies

Het expertisecentrum Kraamzorg 'de wieg' is klaar voor een coronaproof najaar! Volg een online infomoment via Microsoft Teams. Of kom naar één van de infomomenten die terug live zullen doorgaan in het kraamcentrum ( coronaproof en met beperkt aantal deelnemers).
Kan je niet aanwezig zijn? Geen nood! Deze sessies worden vanuit het kraamcentrum live gestreamd via Microsoft Teams. Zo kan je van thuis meevolgen.
Natuurlijk blijf je ook welkom voor een persoonlijke ontmoeting met onze consulenten, op afspraak.

Welkom op onze infomomenten, georganiseerd in samenwerking met het Regionaal Dienstencentrum Zonnewende van Familiezorg West-Vlaanderen vzw.

Baby's eerste wasje en plasje

We demonstreren hoe je je baby een badje kan geven. Ook geven we tips over de algemene verzorging van je kindje.

Volg de sessie live in het kraamcentrum of volg de sessie van bij je thuis via Microsoft TEAMS. Duid goed je voorkeur aan.

Zwem je fit in je zwangerschap!

Samen met zwemacademie Aquanimo organiseert ‘de wieg’ ontspanningsmomenten in het water. Op je eigen tempo houd je je conditie op peil en geniet je van het water dat je draagt. Je kan ook gezellig bijpraten met de andere zwangere mama’s. Inschrijven is nodig omwille van de coronamaatregelen: aquanimo@sr-olympia.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Bijdrage: 9,5 euro per beurt. 45 euro voor een vijfbeurtenkaart.

Wanneer:Elke zaterdag, van 10.15 tot 11.15 uur, in LAGO Brugge Olympia

Borstvoeding: echt de moeite waard!

Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van borstvoeding? Hoe begin je eraan? Wat kan je doen om je borstvoeding alle kansen te geven? Hoelang kan je borstvoeding geven en kan je dit wel combineren met werken? Alle belangrijke info over borstvoeding in één bondig infomoment!

Wanneer:dinsdag 7 december 2021, van 19 tot 20.15 uur, in je huiskamer: live online infomoment via Microsoft Teams

Je baby dragen in een draagdoek

Baby’s hebben huidhonger en in een draagdoek kan je hen deze geborgenheid geven. Maar hoe kies je het systeem dat voor jou het handigste is? Hoe draag je je kindje veilig? Na een deskundige uitleg is er ruim de tijd om enkele draagdoeken uit te proberen.

Wanneer:vrijdag 17 december 2021, om 17.30 uur , in ons regiohuis van Roeselare

vrijdag 17 december 2021, om 17.30 uur , digitaal

Babysalon. Ouders ontmoeten ouders, baby's ontmoeten baby's

Heb je vragen of bezorgdheden over je zwangerschap of kraamperiode? Wil je graag weten bij wie je terecht kan voor kraamzorg? Ben je benieuwd welk aanbod er in jouw regio is voor je baby en je andere kinderen? Elke tweede (of uitzonderlijk derde) woensdag van de maand kan je in 'de wieg' in Brugge hierover gezellig bijpraten met andere (toekomstige) ouders. Al je vragen kan je ook kwijt bij een medewerker van ’de wieg’. Je baby en andere kinderen zijn natuurlijk ook welkom!

Het al dan niet kunnen doorgaan van het babysalon zal afhangen van de Corona-maatregelen. Wil je op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in.

Wanneer:woensdag 8 december 2021, van 14 tot 16 uur, in 'de wieg' Brugge

Opendeurdagen in 'de wieg'

'de wieg' organiseert ook in jouw regio een opendeurdag. Je bent er welkom voor gratis infomomenten. Of kom gewoon even langs en ontdek wat de kraamverzorgende, vroedvrouw of vrijwilliger voor je kunnen betekenen tijdens je zwangerschap of na de geboorte van je baby.

Wanneer:vrijdag 17 december 2021, van 15 tot 19 uur, in ons regiohuis van Roeselare

Online vragenuurtje

Heb je vragen over zwangerschap, bevalling, de kraamperiode, kraamzorg, borstvoeding…? Kon je een Webinar niet volgen? Log dan in via deze link op ons online vragenuurtje.

Kom digitaal langs met je vraag. Is die beantwoord? Dan kan je uitloggen of nog blijven luisteren naar de andere vragen en antwoorden. 

Wanneer:
  • zelf te bepalen, , in één van de bovenstaande locaties van jouw keuze
  • Van 21 januari 2021 tot 24 juni 2021, , in je huiskamer: live online infomoment via Microsoft Teams
  • Van 21 januari 2021 tot 24 juni 2021, , in je huiskamer: live online infomoment via Microsoft Teams

Over veerkracht in je zwangerschap en kraamperiode

Met een baby in huis kan het best pittig zijn en soms zit je even op een emotionele rollercoaster. Een nieuw evenwicht vinden in je gezin vraagt de nodige tijd en aanpassing. In deze sessie krijg je tips hoe je, naast de zorg voor je baby, ook goed voor jezelf kan zorgen.

Wanneer:vrijdag 17 december 2021, om 16 uur, in ons regiohuis van Roeselare

vrijdag 17 december 2021, om 16 uur, digitaal